Naši sustavi imaju veliku prednost kod održavanja prave klime unutar staklenika bilo koje velićine

Sustavi hlađenja vodenom maglom igraju važnu ulogu u klimatskoj kontroli staklenika. Koriste se zbog ogromnim prednostima kod održavanja temperature i vlage u okolišu. Ljeti se brzo isparavanje magle, staklenik hladi zbog načela hlađenja isparavanjem, dok zrak ostaje vlažan u slučaju niske relativne vlage zraka. Tijekom zime sustav održava točnu razinu vlažnosti koja sprečava dehidraciju usjeva uzrokovanih sustavima grijanja. Mikroklima koji proizvodi naš sustav prikladan je za i najizloženije usjeve.

Sustav za maglu radi na tlaku od 1000 KS (70 bara), a proizvodi kapljica vode od 5 do 10 mikrona promjera, koje stvaraju učinak magle.

Svi uzgajivači imaju probleme niskih vlažnosti i visokih temperatura. Ozbiljni problemi nastaju kada vlaga u stakleniku padne ispod 30% relativne vlažnosti. Kod biljaka će se usporiti proces rasta. U praksi, mnogi staklenici u suhim uvjetima zatvaraju se tijekom ljetnih mjeseci sve dok se vanjska temperatura ne smanji na prihvatljivu razinu.

Niski troškovi ulaganja

Vrlo niski trošak naših sustava u odnosu na klasične klimatizacijske uređaje. Potrošnja energije je niska, te je instalacija brza i jednostavna, u mogućnosti smo isporučiti sistem na različite načine, te kao DIY komplet sa  jednostavnim rješenjem brzih spojnica. 

Prednosti:

  • Povećana opća produktivnost staklenika
  • Ubrzava rast biljaka
  • Održavanje konstantne razine vlažnosti
  • Niska potrošnja vode
  • Pogodno za kemijsku zaštitu (gnojiva, insekticidi)
  • Željena mikroklima u bilo kojoj sezoni

Za sve dodatne informacije i upite slobodno nas kontaktirajte

Vidi još: