Sistem HLAĐENJA VODENOM MAGLOM

Sistem radi po principu pritiska vode kroz posebno dizajnirane mlaznice. Taj proces stvara (maglu) ultrafine kapljice vode prosječne veličine od 5 do 10 mikrona, zbog toga je moguće od 5 litara vode dobiti “oblak” veličine nogometnog igrališa. 

Te male kapljice vode brzo apsorbiraju energiju (toplinu) prisutnu u okolini i isparavanjem postaju vodena para (plin). Energija (toplina) koja se koristi za promjenu vode u plin eliminira se iz okoline, što dovodi do hlađenje zraka.

Hlađenje vodenom maglom najbolja je metoda hlađenja kako otvorenih terasa tokom ljetnih mjeseci tako i hlađenja industrijskih objekata. Troškovi hlađenja vodenom maglom neusporedivo su manji prema troškovima hlađenja klasičnim klima uređajima, a uz to izazivaju atraktivan efekt koji goste privlači na Vašu terasu.

Kako relativna vlažnost utječe na hlađenje maglom?

Relativna vlažnost je količina vlage (vode) u zraku u usporedbi s količinom vlage koju apsorbira zrak na istoj temperaturi, ključni je čimbenik u određivanju potencijala hlađenja. Što je manja relativna vlažnost, više vode može isparavati, te se time može ukloniti više topline.

Hlađenje isparavanjem odgovorno je za hladnoću koju osjećate kad povjetarac udari o vašu kožu. Zrak isparava vodu na vašoj koži, a toplina tijela daje energiju za taj proces. Utiskivanjem vode  pomoću visokotlačne pumpe, kroz naše posebno oblikovane mlaznice za stvaranje magle, nastaje magla sastavljena od izuzetno male kapljice vode prosječne veličine manje od 10 mikrona.

Te male kapljice vode brzo apsorbiraju energiju (toplinu) prisutnu u okolini i isparavaju, tj. postaju vodena para (plin). Energija (toplina) koja se koristi za promjenu vode u plin uzima se iz okoline, pa se zrak hladi

Vršimo uslugu prodaje, montaže, te savjetovanja u vezi sistema za hlađenje vodenom maglom na području cijele Hrvatske. Uvjerite se u našu kvalitetu i dugogodišnje garancije, za sve upite ili informacije slobodno nas kontaktirate.

VIDI DETALJNIJE: